Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Steen behang

Steen behang is de nieuwste trend in behangland. Dit originele fotobehang imiteert de look van een echte stenen muur. Het is te verkrijgen in verschillende kwaliteiten voor verschillende budgetten.

Op zoek naar steen behang? Ontdek in de webshop een ruim assortiment.

 

Wat is steen behang?

Steen behang is een erg populaire print in de wereld van behang. Het is fotobehang met een realistische fotoprint van een stenen muur. Het wordt zowel gebruikt voor tienerkamers, woonkamers en hobbykamers. Populaire prints zijn de klassieke rode baksteen, natuursteen en steenstrips.  Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Dit fotobehang is te verkrijgen als papierbehang, vinylbehang of vliesbehang.

 

Soorten behangpapier met steenprint

Steen behang kan je verkrijgen in verschillende behangsoorten. Elke soort heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Hieronder wegen we de voor- en nadelen tegen elkaar af.

 

1) Schuimvinylbehang

Schuimvinylbehang is papieren behang met een vinyl toplaag. Het is stootvast, UV-bestendig en ideaal om oneffenheden te verbergen.  Een belangrijk voordeel is dat het makkelijk schoon te maken is, dankzij de vinyllaag. Anderzijds is het moeilijk te verwijderen.

 

2) Vliesbehang

Vliesbehang is erg makkelijk aan te brengen. Zelfs onervaren klussers kunnen hier vlot mee aan de start. Dankzij het vlies kan je het papier rechtstreeks aanbrengen op gelijmde muren. Een behangtafel wordt hierdoor overbodig. Daarnaast is  het ook makkelijk te verwijderen.

 

3) Papier behang

Papier behang is een erg goedkoop behangpapier. Het nadeel aan papier is de kwetsbaarheid. Dit behang scheurt makkelijk.

 

Verkrijgbare steensoorten

Dit decoratieve fotobehang is te verkrijgen in verschillende steensoorten. Van de klassieke bakstenen tot steenstrips in natuursteen: het assortiment is ruim en divers.

 

Baksteen

Baksteenbehang heeft heel vaak een industriële uitstraling. Veel voorkomende prints zijn bakstenen met ruwe voegen. Daarnaast zijn is ook fotobehang van netjes opgevoegde bakstenen te verkrijgen. Voor wie durft, is er ook de baksteen print van oude muren.  Je kan dit stenen behang gebruiken in tienerkamers, hobbykamers en woonkamers. De keuze voor een specifieke print is afhankelijk van het effect dat je wil bereiken.

 

Steenstrips

Een tweede mogelijkheid is behang met prints van steenstrips. Het is vaak te verkrijgen in zwart, wit of aardekleuren.  Het imiteert de leisteenstrips die je vaak ziet als binnenafwerking in woonkamers. Het is te verkrijgen in verschillende  behangsoorten. Deze steen geeft extra sfeer en creëert diepte. Het past perfect in landelijke woningen. Daarnaast kan het ook warmte brengen in strakke moderne woningen.

 

Ruwe natuursteen

Ruwe natuursteen heeft een klassieke, maar karaktervolle uitstraling. Het is geschikt voor woonkamers of slaapkamers. Het geeft een warme uitstraling aan huizen met een landelijke of moderne stijl. Dit behang print kan dienen als budgetvriendelijk alternatief voor een dure natuursteenmuur. Het is vooral te verkrijgen in verschillende natuurlijke bruine tinten.

 

Online kopen

In de webshop vind je een ruim aanbod van kwalitatief steenbehang in vliesbehang, papierbehang en vinylbehang, in allerlei steenprints. Vergeet ook de passende behanglijm en de juiste toebehoren niet.  Ga hier naar de webshop.

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.