Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Glasvliesbehang

Heb je een muur met veel oneffenheden en kleine scheurtjes, maar vind je stucwerk niet mooi of te duur? Dan is het aanbrengen van glasvliesbehang een absolute aanrader. Als je een gladde en strakke afwerking van de wanden wilt, moet je je muren zeker laten behangen met glasvliesbehang. Je krijgt namelijk precies hetzelfde resultaat als een zeer strakke, gestucte muur.

 

glasvliesbehang Wat is glasvliesbehang?

Om te weten wat glasvliesbehang is, moet je eigenlijk eerst weten wat glasvezelbehang is. Glasvezelbehang is gemaakt van glasvezeldraadjes die in een patroon, zoals ruitjes of visgraat, geweven zijn.

Glasvliesbehang is in principe hetzelfde, maar met dat verschil dat de glasvezels ook nog eens samengeperst worden. Daardoor ontstaat een gladde laag die glasvliesbehang zeer geschikt maakt voor zwakke muren met scheurtjes en oneffenheden.

 

De voordelen van glasvliesbehang

 • Sterk en stevig: glasvliesbehang behoort tot de sterkste soorten behang. Bovendien werk je er ook kleine scheurtjes en oneffenheden mee weg zonder dat je muren hoeft te stuken.
 • Stootvast: glasvliesbehang kan tegen een stootje zonder dat er direct krassen te zien zijn.
 • Krimpvast: krimpt niet en vertoont geen luchtbellen. Ook hoef je het niet op voorhand in te laten weken met lijm.
 • Multifunctioneel: zowel geschikt om te overschilderen als te behangen. Dit laatste is bij glasvezelbehang niet mogelijk.
 • Brandvertragend: extra veiligheid in geval van brand.

 

Glasvliesbehang of glasvezelbehang?

In tegenstelling tot glasvezelbehang vertoont glasvliesbehang geen patroon. Daarnaast is glasvliesbehang sterker en meer stootvast dan glasvezelbehang. Dat maakt het zeer geschikt voor muren met kleine scheurtjes en oneffenheden.

Bij minder mooie muren is glasvezelbehang minder geschikt omdat je de oneffenheden blijft zien. Een derde optie is renovliesbehang wat nog sterker is dan glasvliesbehang. Renovliesbehang wordt tegenwoordig vaak toegepast bij nieuwbouwhuizen in de plaats van stucwerk.

Zeker zijn van je stuk? Laat je adviseren door een professional.

Glasvliesbehang ideaal om te behangen

Glasvliesbehang aanbrengen

Hieronder volgt een stappenplan om glasvliesbehang correct aan te brengen:

 1. Maak je muren helemaal schoon, droog, stof- en vetvrij. Grotere scheuren en gaten werk je weg met muurvuller.
 2. Knip de banen van je glasvliesbehang op maat. Denk erom dat je steeds 10 cm extra berekend, zodat je altijd goed uitkomt.
 3. Er is speciale lijm voor glasvliesbehang verkrijgbaar. Deze lijm is gebruiksklaar en heeft de juiste hechtingskracht voor glasvliesbehang. De lijm breng je aan op de muur (en niet op het glasvliesbehang) met een vachtroller of een kwast. Breng iets meer lijm aan op de muur dan een baanbreedte.
 4. Breng het glasvliesbehang aan. Zet op voorhand een loodlijn uit waar je de eerste baan tegenaan plakt. Breng steeds de plakkant van het behang (binnenzijde van de rol) op de muur aan.
 5. Als de eerste baan aan de muur hangt, kan je nog even met een waterpas controleren of deze loodrecht geplakt is. Als dat zo is, druk je het behang aan met een behangspatel of een rubberen roller. Overtollig behang (bijvoorbeeld bij een plint) snijd je weg met een afbreekmesje.
 6. Als de hele muur behangen is, moet het behang minimaal 24 uur drogen. Daarna kan je het schilderen in minimaal twee lagen. Dit kan met muurverf (als je een kleurtje wilt) of met Latex (als je de muur wit wilt houden).
 7. Er is ook voorgeschilderd glasvliesbehang verkrijgbaar. Dit behang hoef je maar met één laag te schilderen, tenminste als het een lichte kleur betreft.

 

Glasvliesbehang zelf aanbrengen of laten doen?

Als je niet heel handig bent en toch glasvliesbehang egaal aan de muur wilt hebben, is het beter om een vakman in te schakelen. Glasvliesbehang aanbrengen door een professional geeft nu eenmaal altijd een strakker en gladder resultaat en natuurlijk heb je er zelf veel minder werk aan. De prijs voor het laten aanbrengen van glasvliesbehang begint bij 15 euro per vierkante meter, inclusief behang, lijm, schilderbeurt, btw en voorrijkosten.

Ontvang hier gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op maat van erkende professionals uit je buurt.

 

Glasvliesbehang kopen

De prijs van glasvliesbehang ligt relatief hoog in vergelijking met andere behangsoorten. De reden hiervoor is dat het in principe het beste en sterkste behang is dat er is. Glasvliesbehang kopen doe je meestal met rollen van 10 meter. Deze rollen kosten gemiddeld 40 tot 50 euro. Het is ook van belang dat je kijkt naar de dikte van het glasvliesbehang. Die vind je terug op de verpakking en wordt uitgedrukt in grammen. Hoe dikker het behang, hoe stevig maar hoe duurder ook uiteraard.

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.