Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Simplex behang: Eigenschappen & prijs

Simplex behang behoort tot de categorie papierbehang en is een van de goedkoopste soorten behangpapier. In tegenstelling tot de andere soorten papierbehang bestaat het slechts uit 1 laag papier waardoor het gevoelig is voor oneffenheden. Meer over de eigenschappen, aandachtspunten en prijs vind je in dit artikel. Bekijk het assortiment simplex behang in de webshop.

 

simplex behang voorbeeld Wat is simplex behang?

Simplex behang behoort net als rauhfaserbehang en duplex behang tot de categorie papierbehang. Deze behangsoort bestaat uit 1 laag papier en is een van de goedkopere soorten die je vaak vindt in bouwmarkten.

Doordat het slechts uit 1 laag papier bestaat is het risico op scheuren echter vrij groot bij het inwerken van de lijm. Oneffenheden kunnen bovendien moeilijker weggewerkt worden.

Als alternatief wordt dan ook vaak gekozen voor een van de andere soorten papierbehang. Duplex behang bijvoorbeeld bestaat uit 2 lagen papier, waardoor oneffenheden wél makkelijker weggewerkt kunnen worden. Rauhfaserbehang is eveneens een dikkere behangsoort die bestaat uit 2 lagen papier met daartussen houtvezels.

 

Prijs simplex behang

Simplex behang is de goedkoopste soort papierbehang en heb je al voor een prijs van zo’n €5 à €10 per rol. Voor duplex behang betaal je iets meer, zo’n €10 à €25 per rol. De prijs is daarbij afhankelijk van de print en het eventuele reliëf. Wat betreft rauhfaserbehang betaal je ongeveer €9 voor een rol van 33m lang en 52cm breed.

Benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw situatie? Bekijk het assortiment in de webshop.

 

simplex behang

 

Simplex behang aanbrengen: Werkwijze

Simplex is het dunste papierbehang en dus ook het meest fragiele. Het is dan ook van groot belang dat de muur of ondergrond waarop het behangpapier wordt aangebracht zeer egaal is. Zoniet zullen oneffenheden door het opgeplakte simplex behang zichtbaar zijn.

Verder is simplex behang niet afstripbaar en blijven restjes makkelijk zitten, wat het verwijderen ervan moeilijk maakt. Aangezien papierbehang na het aanbrengen van de lijm nog wat kan krimpen, is het aangeraden om de behangstroken overlappend aan te brengen en zo naden te voorkomen.

Om een goed eindresultaat te bekomen meet je ook best de muur op voorhand op. Zo heb je een goed idee van de hoeveelheid behangpapier die je nodig hebt. Wanneer je de stroken op maat snijdt, voorzie je best ook wat speling. Zo’n 5cm aan de boven- en onderzijde van elke strook. Vervolgens kan je de behangerslijm aanbrengen met een behangborstel en het behangen beginnen!

 

De behangwerken laten uitvoeren door een vakman? Zo ben je verzekerd van een kwalitatieve en correcte aanbreng en kan je eventuele latere problemen door foutieve plaatsing vermijden.
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij professionele behangers uit jouw regio.

 

Voor- en nadelen van simplex behangpapier opgesomd

Net zoals elke behangsoort, heeft ook simplex behang zijn eigen voor- en nadelen. We geven een overzicht:

Voordelen simplex behang:
+   Het is zeer goedkoop.

Nadelen simplex behang:
–   Deze behangsoort scheurt snel bij het verwerken.
–   Oneffenheden op de muur blijven zichtbaar.
–   Simplex behangpapier is lastig te verwijderen (restjes blijven zitten).
–   Banen moeten overlappend geplakt worden om naden tussen de banen te voorkomen.

 

simplex behang aanbrengen

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.