Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

3D behang: informatie & voorbeelden

Eén van de meest innovatieve en recente trends op vlak van behangpapier is ongetwijfeld 3D behang. Dit type behang geeft een extra dimensie aan elke mogelijke ruimte in huis. In dit artikel kun je prijzen ontdekken en inspiratie opdoen.

3D behang aanschaffen? Neem snel een kijkje in het uitgebreide aanbod van de webshop!

 

Wat is 3D behang?

Steigerhout behang als fotobehang
3D behangpapier lijkt levensecht. Je kan er allerlei patronen, structuren, materialen of figuren mee nabootsen in huis. Op die manier worden diverse speelse en verrassende visuele effecten gecreëerd: reliëf, schaduwen, enzovoort. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een 3d-animatie uit een animatiefilm – of reeks. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien is 3D behang ook nog eens geluiddempend.

Het 3D fotobehang wordt gewoonlijk gebruikt om één enkele wand te accentueren.  Anders dreigt de kamer te chaotisch over te komen. Less is more.

 

5 inspirerende voorbeelden

 

1. Een spel met vormen

Behang geeft heel wat diepte aan de woonkamer. Je kan kiezen voor een spel met diverse rechthoekige vormen die verschillende richtingen uitgaan. Sommige vlakken springen als het ware uit de muur naar de voorgrond. Dit geeft een zekere dynamiek aan de ruimte, die tot leven komt. 3D behang met reliëfstructuren zijn zeer gegeerd in de woonkamer.

 

2. Grote figuur tegen een vlakke achtergrond

Een grote figuur in diverse kleurschakeringen trekt alle aandacht naar zich toe. Op die manier krijg je een erg uniek en indrukwekkend resultaat dat je slaapkamer naar een hoger niveau tilt. Ondanks de grootte van zo’n figuur ziet het geheel er toch zeer stijlvol uit. Bestel 3D behang eenvoudig in de online shop.
 

3. Animatie in kinderkamer

3D behang in de kinderkamer brengt de fantasie van je kind volledig tot leven. Er bestaan heel wat leuke ontwerpen die gebaseerd zijn op animatiefilms of series. Populair zijn bijvoorbeeld ruimteschepen of auto’s. Zo kunnen kinderen een stukje in hun favoriete virtuele wereld vertoeven.
 

4. Imiteer wandmaterialen in 3D behang

Ook populair is 3D behang dat allerhande materialen nabootst. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen (natuursteen, baksteen,…), tegels, lockers, wandpanelen, enzovoort. Het behangpapier is goedkoper dan wanneer je deze echte materialen zou laten plaatsen. Niettemin krijg je toch eenzelfde driedimensionaal zicht: win-win dus! Sommige houten balken in onderstaande foto lijken meer naar voren geplaatst te zijn dan de rest.

 

5. Optisch verrassende patronen

Sommige prints zijn zo geconstrueerd dat ze een speciaal optisch effect teweegbrengen. Over de gehele lengte van de muur zien we bv. golvende lijnen ontstaan door het patroon op het papier. Lampen aan het plafond kunnen dit effect nog versterken en creëren eveneens boeiende lichtschakeringen die niet snel gaan vervelen.

 

3D behang kopen: prijzen

Op zoek naar 3D behangpapier voor in je interieur? Er zijn heel wat winkels en webshops waarin je dit soort behangpapier kan vinden. In onze webshop kan je bijvoorbeeld een heel gevarieerd aanbod terugvinden met 3D behang van verschillende merken. Bekende merken die 3D behang fabriceren zijn Arte, Walltastic, Noordwand of AS Creation.

Omdat 3D behang zo uniek en exclusief is, behoort dit wel tot de duurdere soorten behangpapier. Voor een rol van 2,5 op 3,5 meter mag je rekenen op een prijs rond de 100 euro. De prijzen zijn weliswaar sterk afhankelijk van het gekozen merk. In de webshop kan je gemakkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

Alternatief: 3D wandpanelen

Ben je toch op zoek naar een meer tastbaar materiaal, met weliswaar dezelfde driedimensionale look? Dan kan je ook opteren voor 3D wandpanelen. Net als het behangpapier zijn deze gemakkelijk op de muur aan te brengen. De wandpanelen worden gemaakt op basis van ecologisch geperste bamboe en hebben een mooi reliëf. Ze zijn op elke ondergrond toepasbaar en kunnen in om het even welke kleur overschilderd worden.

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.