Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Hout behang

Hout behang maakt je huis gezelliger. Het is een goedkoop alternatief voor een dure houten wand. Behang met houtprint is te verkrijgen in verschillende houtstructuren, kleuren en behangsoorten.

Op zoek naar hout behang? Ontdek in de webshop een ruim assortiment.

 

Wat is hout behang?

hout behang voorbeeld

Hout behang is behang met een HD-fotoprint van hout. Zo lijkt het alsof je muren bestaan uit echt hout. Het past binnen de populaire trend van materiaalprints, die momenteel de plak zwaaien in de wereld van het behangpapier. Behang met houtmotief is te verkrijgen in verschillende houtsoorten en is makkelijk aan te brengen. Ze zijn een leuke toevoeging in verschillende kamers. Zowel de slaapkamer, woonkamer of de gang zijn geschikt voor hout behang.

 

 

Prijs van behang met houtmotief

De gemiddelde prijs van een rol behang met hout bedraagt € 60, voor een rol van 350 cm x 260 cm. De prijzen verschillen naargelang het soort behangpapier en het merk. Hout behang in verschillende houtstructuren van bekende merken zoals Homedecoration en AS Creation, zijn te verkrijgen in deze  webshop.

 

 

Behangpapier met hout in verschillende kamers

Hout behang kan dienen voor verschillende kamers, waaronder de slaapkamer en de woonkamer. Een woordje uitleg over de mogelijkheden!

 

Hout behang slaapkamer

Hout behang in de slaapkamer brengt warmte en rust. Bovendien oogt je kamer meteen een flink pak gezelliger. Het geeft de kamer een unieke sfeer. Het is een betaalbaar alternatief voor echte houten wanden. Je hoeft ze niet te onderhouden en zijn makkelijk te verwijderen.

 

Gang

De eerste indruk is onuitwisbaar. Als mensen je huis voor het eerst binnenkomen, is de gang vaak de eerste plek die ze te zien krijgen. Om je huis een warme uitstraling te geven, kan je gebruik maken van behang met hout motief. Hiermee creëer je de gezellige sfeer van landelijke woningen.

 

Woonkamer

Is je woonkamer toe aan iets nieuws? Probeer het dan eens met behang in houtmotief. Hout behang is te verkrijgen in verschillende soorten hout. Waarom bv. niet kiezen voor een leefruimte met sloophout behang? Dit is een soort van oud hout behang.Maar ook doorsnedes van boomstammen of houten planken zijn geschikt.

 

Wat zijn de voordelen?

  • Trendy: aangezien het behoort tot de laatste behangtrends, maakt het je kamer meteen trendy.
  • Goedkoper dan echt hout: hout behang is relatief goedkoop behang.
  • Makkelijk te plaatsen: behang met hout print is vlot te behangen.
  • Sfeermaker: het brengt heel wat sfeer in de slaapkamer of woonkamer dankzij de warme uitstraling
  • Makkelijk vervangbaar:  Ben je uitgekeken op het hout? Dan kan je het makkelijk verwijderen. In tegenstelling tot een wand uit echt hout, is behangpapier veel makkelijker te vervangen.

 

Hoe fotobehang met houtmotief plaatsen?

Hoe je een dergelijk fotobehang moet plaatsen, hangt af van de staat van de muur en het soort behang. Als je weinig ervaring hebt, kies je best voor vliesbehang dat makkelijk aan te brengen is.

 

1) Voorbereidingswerken

Ga je een oude muur opnieuw behangen? Dan is de muur herstellen één van de eerste dingen die je moet doen. Oud behangpapier grondig verwijderen inclusief lijmresten is een eerste stap. Vervolgens vul je gaten en scheuren op met vulmiddel. Verwijder stof erg grondig.

 

2) Behang inlijmen

Fotobehang wordt meestal geleverd in genummerde stroken, waardoor je niets hoeft bij te snijden. Tenzij je echt over een kleine muur beschikt. Normaal gezien hoef je nu enkel nog het behang in te lijmen met een behangtafel. Als je werkt met vliesbehang, heb je vaak geen behangtafel nodig.

Daarom dat dit soort behang papier uitermate geschikt is voor beginners. Breng de lijm gelijkmatig aan op tweederde van de baan. Laat de lijm enkele minuten inweken. Voor behang met houtmotief, kijk je best naar de nummering op de achterkant van de stroken.

 

3) Aansluiten op de wanden

Volg altijd de nummering die op de achterkant van de stroken staat. Zo weet je met welke strook je eerst moet beginnen. Breng het hout behang op de muur aan met een uitwrijfborstel om het goed en gelijkmatig uit te drukken.

 

Online kopen

In de webshop vind je een ruim aanbod aan kwalitatief hout behang in verschillende kleuren, houtstructuren en behangsoorten. Je vindt er ook alle praktische spullen om meteen aan de slag te kunnen, zoals behanglijm, lijmroosters en behangspatels. Ga hier naar de webshop.

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.