Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Retro behang: voorbeelden, prijzen & tips

Wil je de sfeer van de jaren ’60, ’70 en ’80 een stukje in huis brengen? Dan is retro behang misschien wel iets voor jou! Deze behangstijl is al enkele jaren erg populair en sluit moeiteloos aan bij een trendy en modern interieur. Ontdek hier eigenschappen, prijzen en tips voor retro behangpapier.

Retro behang kopen? Ontdek het aanbod en prijzen in de webshop.

 

retro behangpapier Kenmerken van retro behang

Wat is retro behang eigenlijk precies? Dit behang werd vroeger vooral gekenmerkt door drukke kleur- en vormcontrasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei geometrische en abstracte vormen, grote bloemen en felle kleurenprints. Ook behang met zachtere pasteltinten past in het rijtje.

Echte verzamelaars zoeken naar originele retro behangrollen, hoewel de namaak rollen minstens even leuk zijn. In deze nieuwe ontwerpen is zelfs nog meer variatie en creativiteit mogelijk dan vroeger. Bovendien is het behang tegenwoordig van betere kwaliteit dan vroeger het geval was.

 

Soorten behangpapier met retro design

Belangrijk om weten is dat er verschillende soorten retro behangpapier bestaan:

  • Traditioneel papierbehang: dit is de goedkoopste behangsoort. Dit behang wordt erg veel gekozen, al zal het minder lang meegaan dan de andere behangsoorten. Papierbehang wordt met lijm ingesmeerd, om het daarna in stroken tegen de muur te bevestigen.
  • Vliesbehang: in tegenstelling tot bij papierbehang, moet de muur worden ingelijmd in plaats van het behang. Een behangtafel is hier dus overbodig. Vliesbehang is overigens zeer makkelijk te verwijderen en kwalitatief gezien beter dan papierbehang.
  • Vinylbehang: het belangrijkste voordeel van dit type behang is dat het bestand is tegen water. Het is dus gemakkelijk afwasbaar en kan goed gebruikt worden in de badkamer.

 

Hoeveel betalen voor retro behangpapier?

De prijzen van retro behang kunnen sterk variëren van merk tot merk. Bekende merken zijn bijvoorbeeld AS creation, Eijffinger of Dutch Wallcoverings. Vaak zijn echte vintage rollen duurder dan de nieuwe namaakrollen. Je betaalt hier doorgaans tussen de 20 en 100 euro of meer voor. Nieuwe goedkope retro behangrollen zijn daarentegen al verkrijgbaar vanaf 15 euro per rol. Wil je zeker zijn van de kwaliteit, dan moet je uitgaan van een startbudget rond de 30 euro per rol. Op zoek naar retro behang? In de webshop is een gevarieerd aanbod terug te vinden. Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

retro behangpapier online

 

Nuttige tips voor retro behang

  • In het verleden behing men meestal de hele kamer met retro behangpapier. Vandaag wordt dat niet vaak meer gedaan: de ruimte zal al snel chaotisch en ‘over the top’ overkomen. Daarom doe je er goed aan slechts één muur met retro behang te behangen. Zo creëer je een mooie en unieke accentwand die je kamer een directe meerwaarde geeft. Bovendien kun je een accentwand met retro behang makkelijker inwisselen voor een ander design wanneer je er op uitgekeken bent.
  • Wanneer je een accentmuur met retro behang wil, is de muurkeuze belangrijk. Je kiest best niet voor een muur waar je veel naar kijkt. De muur achter de televisie of tegenover het bed is dus af te raden. De accentmuur zal dan voor afleiding zorgen en kan al snel gaan vervelen.
  • Indien je ‘oud’ retro behang aankoopt, hang je dit beter ook niet op een muur die frequent aan zonlicht is blootgesteld. De kleuren van het behang zullen dan na verloop van tijd doffer en geler worden.
  • Een leuk idee is om het behang te combineren met andere vintage en retro spullen in het interieur. Mix deze elementen met moderne items om een uniek en tijdloos resultaat te bekomen.

 

Retro behangpapier kopen?
✓ Neem een kijkje in het aanbod van de webshop. 

 

Behang retro: enkele inspirerende voorbeelden

Hieronder presenteren we enkele voorbeelden van retro behang in bestaande interieurs. Het behang kan in feite in elke kamer van het huis worden toegepast. Je ziet het vooral opduiken in woonkamers of slaapkamers, maar ook in het bureau of de badkamer misstaat het niet. Deze ruimtes zullen er in één oogopslag een pak speelser en fleuriger uitzien.

 

behang retro

Het retro behang in deze woonkamer past perfect bij de rest van het interieur. De oranje kleuren van de zetels, kussens en het tapijt keren immers terug in het behangpapier. Deze foto illustreert hoe retro behang ook helemaal tot zijn recht kan komen in een hip interieur.

 

retro behang

Zoals gezegd zijn ook bloemen typerend voor retro behang. De vele contrasterende kleuren creëeren een kleurrijk geheel dat meteen in het oog springt.

 

retro behang

In deze slaapkamer werd ervoor gekozen om het retro behang op de muur achter het bed aan te brengen, wat een slimme keuze is. Het papier loopt echter ook door op het plafond: gedurfd maar verrassend mooi.

 

retro behang badkamer

 

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.