Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
BEHANGTRENDS.NL Online behang advies met tips & Inspiratie
BEHANGTRENDS.NL

Fotobehang: info, prijzen & voorbeelden

Op zoek naar inspiratie om je interieur een originele en leuke toets te geven? Fotobehang geeft je kamers in een mum van tijd een geheel nieuwe dimensie. Bovendien kan je er heel wat richtingen mee uit. Lees hier alle nodige info over foto op behang en laat je inspireren!

Behang foto’s kopen? Neem een kijkje in het ruime aanbod van de webshop. 

 

Wat is fotobehang?

Het woord zegt het eigenlijk zelf: fotobehang is een soort behangpapier dat bedrukt is met een foto. De foto wordt afgedrukt met UV-bestendige inkt, zodat je niet moet vrezen voor verkleuring door zonlicht.

Vaak wordt er gewerkt met panoramische beelden om het ruimtegevoel te vergroten.  Er wordt dan als het ware een alternatieve realiteit gecreëerd in de ruimte. Of je nu een voorliefde hebt voor de stad, de natuur of om het even wat; je zal ongetwijfeld je zin vinden. Het aanbod is erg divers. Ook foto’s van allerlei soorten muurbekleding (imitatiehout, betonlook, steen behang, etc.) zijn erg populair.

 

Soorten fotobehang

Wel zijn er kwaliteitsverschillen, afhankelijk van de gekozen behangsoort. Er bestaat namelijk fotobehang op basis van papierbehang of vliesbehang. In het eerste geval wordt het papier met lijm ingesmeerd, terwijl de muur met lijm bedekt wordt in het geval van vliesbehang.

Kwalitatief gezien is vliesbehang beter. Vliesbehang kan namelijk niet krimpen en er kunnen ook geen blaasjes ontstaan, in tegenstelling tot papierbehang. Vliesbehang kan daarom wel 2 tot 3 maal zo duur zijn als behangpapier. Tot slot bestaat er ook zelfklevend fotobehang zonder lijm. De print kan dan rechtstreeks aan de muur bevestigd worden.

Foto op behang wordt trouwens meestal in verschillende delen geleverd in plaats van één geheel. Zo kunnen de verschillende delen van de foto handig één voor één aan de muur gekleefd worden.

Fotobehang eigen foto

Heb je bijvoorbeeld zelf enkele verbluffende foto’s genomen op vakantie? Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om gepersonaliseerd fotobehang op maat te laten maken. Zo kan je eindeloos nagenieten van mooie momenten. Het is dan wel belangrijk dat het formaat en de digitale kwaliteit (resolutie) van de foto’s goed is, anders zul je pixels zien op het behang.

fotobehang

Is fotobehang goedkoop?

De prijs van fotobehang kan schommelen afhankelijk van het gekozen merk, de totale oppervlakte en de kwaliteit. Voor zelfgemaakt fotobehang moet je ongeveer rekenen op een prijs van 50 à 75 euro per vierkante meter. Bij meeste soorten fotobehang hebben een grootte van ongeveer 2,5 op 3,5 meter. Voor fotobehang van goedkopere merken op basis van papier betaal je ongeveer 60 euro. Prijzen voor behang op basis van vlies kunnen echter oplopen tot 120 euro of meer.

Bekende producenten van foto op behang zijn de merken Eijffinger, Deco Wall of Komar.

 

Inspirerende voorbeelden

Heb je niet meteen een idee wat voor fotoprint te kiezen? Hieronder schotelen we enkele populaire voorbeelden van fotobehang voor ter inspiratie.

 

Skyline New York

Heb je er altijd al van gedroomd wakker te worden met zicht op de schitterende skyline van New York? Het kan zomaar dankzij onderstaande print.  Het behang geeft de ruimte een speciale dimensie. Door het 3D-effect lijkt het alsof je de ruimte effectief met gebogen glazen ramen is afgewerkt. Daardoor, en in combinatie met de uitgestrektheid van het beeld, ervaar je meteen ook een veel groter ruimtegevoel.

Je kan dit model aankopen via de webshop.

 

fotobehang new york

 

Fotobehang strand

Om een permanent vakantiegevoel in huis te brengen, kun je bijvoorbeeld een kamer opleuken met fotobehang van een hemels strand. Geniet van de prachtige zonsondergang, de golvende zee, …  Met deze print waan je je op een privé-strand waar je heerlijk kan ontspannen.

 

fotobehang strand

 

Imitatie van steen, hout, beton, tegels,…

Met foto behangpapier kun je ook natuurlijke materialen imiteren die als muurafwerking voorkomen. Ga voor een klassieke rode baksteen, natuursteen, steenstrips, sloophout, of noem maar op! Dit behang geeft een zeer realistische indruk en is bovendien veel goedkoper dan de echte afwerkingsmaterialen. Daarnaast kost het weinig of geen moeite om van ‘look’ te veranderen waneer je er op uitgekeken bent! Onderstaande print past perfect zowel in een landelijk als modern interieur.

 

fotobehang steen grijs

 

Creatieve kinderkamer

Ook in een kinderkamer is fotobehang erg leuk.  Het geeft de kamer in één oogopslag een uniek en speels karakter waar kinderen meteen weg van zullen zijn. Fotobehang vult doorgaans één volledige wand van een kamer. Zo komt de print het beste tot haar recht en zal ze het grootste effect hebben.

Wanneer de print slechts een deel van de wand vult, zal de foto haar doel een beetje voorbijgaan. Omgekeerd is het ook geen goed idee om meerdere muren in dezelfde ruimte met fotobehang te bekleden. Dat zal al snel veel te druk en chaotisch overkomen. Daarom is het aangewezen om  een muur met 3D fotobehang als accentmuur te gebruiken. Bekijk het volledige aanbod in de webshop!

 

fotobehang kinderkamer

 

Vraag hier prijzen aan voor behangwerken!

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van behangwerken? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele behangers. Klik hier voor meer info.